Suosittelemme!

Suomennettu tositarina: Pizzakuljetus

Yhtenä myöhäisenä iltana olin viemässä pizzatilausta. Se oli varmaan yksi pisimmistä ajomatkoista, mitä olin koskaan ajanut pizzaa mukanani....

tiistai 11. marraskuuta 2014

Sokea surma


Murha on aina kamala rikos; lapsen murha ehkä rikoksista karmein. Tämä kertomus alkaa 1575 Etelä-Englannissa lähellä Hungerfordia. Ollessaan asettautumassa levolle  paikallinen kätilö kuuli hevosrattaiden pysähtyvän pihalle. Avattuaan oven hän hämmästyi, sillä oven takana oli LittleCoten kartanon palvelija. Kartanon omistaja William Darrel oli hurjien ja julmien tapojensa vuoksi saanut lempinimen Villi William.

Palvelija kertoi, että kätilöä tarvittiin LittleCoteen avustamaan synnytystä. Kätilö pakkasi tavaransa heti. Järkyttynyt kätilö pakotettiin pitämään sidettä silmillään matkalla huoneeseen, jossa synnyttyvä nainen makasi.

Kätilö auttoi lapsen maailmaan, mutta heti kun hän oli käärinyt vauvan huopaan, lapsi siepattiin hänen käsistään. Kauhistunut kätilö kuuli lapsen huutavan ja itkevän. Sitten hän kuuli kuinka lapsi paiskattiin roihuavaan tulipesään.

Hänen käteensä lykättiin rahapussi, ja hänet ohjattiin kovakouraisesti ulos huoneesta. Mennessään hän repäisi palan synnytyshuoneen verhokangasta. Hän laski portaat ja sitten häntä jo hoputettiin hirveällä vauhdilla ulkona odottaviin vaunuihin.

Seuraavana päivänä kätilö teki tapauksesta ilmoituksen viranomaisille. Portaiden lukumäärä johti tutkijat oikeaan kammariin, jonka verhokankaasta repäisty pala täsmäsi. Lapsen äiti oli Darrellin viettelemä palvelijatar. Paljastumisen pelossa Darrel oli tappanut vastasyntyneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti